Pilevall - unika hem i Stationsstaden

Fasad och gårdsmiljö i kvarteret Pilevall i kvällsljus

Själfullt boende i nya Stationsstaden i Kävlinge

Naturligt vackert

Pilevall är vårt nya bostadsområde där tegeltradition och hantverk samsas med trädetaljer och grönska. Variationer i teglet skapar spännande effekter och ett mjukare intryck än många andra fasadmaterial. Resultatet är en själfull plats som rymmer 124 moderna hyreslägenheter med perfekt läge nära Kävlinge station.

Stadskänsla på landet

När arkitekterna ritade Pilevall var målet att skapa ett modernt område med lekfull variation i allt från fasader till lägenheter och gårdsmiljöer. En vacker och levande entré till pånyttfödda Kävlinge norr om Lund, alldeles vid tågstationen.

Pilevall är 124 hyreslägenheter på bästa läge i nya Stationsstaden, Kävlinge. Här bor du bara ett stenkast från den anrika stationsbyggnaden och på perfekt pendlingsavstånd till Lund, Malmö och Helsingborg. Men framförallt så får du fantastiska kvarter att komma hem till varje dag, med hemkära KKB som hyresvärd. Ett tryggt val i ett av Skånes mest spännande bostadsprojekt.

Nyfiken eller vill anmäla intresse?

För att söka lägenhet hos oss ska du vara registrerad på Boplats Syd. Registrera dig nu, så ökar du dina chanser att hitta ditt nya drömboende i Pilevall. Om du anmäler dig till Boplats Syds nyhetsbrev för just Pilevall, så får du besked via mail när uthyrningen startar. 

Uthyrningen påbörjas under oktober 2024 och redan i juni 2025 välkomnar vi våra första hyresgäster.

Intresserad av att veta mer?

Att hyra en helt ny lägenhet är spännande och speciellt på flera sätt. Det bästa är att allt är nytt och fräscht – ingen har bott här före dig.

En utmaning kan vara att du inte kan titta på lägenheten, eftersom den inte är färdigställd. Vi har stor förståelse för att du därför behöver extra mycket information inför ditt beslut.

När uthyrningen startar kommer du att kunna se planlösning och annan information som gäller varje lägenhet under Lediga lägenheter här på vår hemsida. Om du föredrar ett särskilt våningsplan eller kanske balkong i ett visst väderstreck kan du enkelt få besked om var i huset just ”din” lägenhet ligger.

Läs mer här!

Mer om Pilevall
Om Stationsstaden
Om oss som hyresvärd
Att bo i Kävlinge 
Om Kävlinge kommun

Fasader och innergård i kvarteret Pilevall i kvällsljus

Bild grönskande innergård i kvarteret Pilevall

Fasad kvarteret Pilevall från Visionsgatan

Bild kök och vardagsrum med möbler