Stations­staden - KKB Fastigheter AB Skip to content

Stations­staden

Området ligger i centrala Kävlinge och är kommunens största utbyggnadsområde. Här växer en levande stadsdel fram med grönskande innergårdar, parker och torg.

I Stationsstaden möts det bästa av två världar. Utanför ytterdörren finns småstadens charm och bekväma vardagsliv. En kort tågresa bort väntar storstadens rika kulturliv och arbetsmöjligheter.

3200

invånare kommer bo i området

1500

bostäder beräknas byggas i området

30000

kvm lokaler kommer finnas i området

En plats för hela livet

Det ska vara lätt att trivas i Stationsstaden. Kvarteren är omsorgsfullt utformade med gröna stråk, levande mötesplatser, varierad arkitektur och närhet till det viktigaste i vardagen. Torget utanför stationen blir en naturlig plats för umgänge och aktivitet. Här ska det byggas butiker, gym, apotek, caféer, bibliotek och ett badhus. I området finns redan en egen förskola och större livsmedelsbutik. Planer finns för att bygga en grundskola.

Oslagbar närhet till det mesta

Stationsstadens läge är i en klass för sig. På andra sidan järnvägen ligger resten av Kävlinges stadskärna med sitt utbud av butiker och service. I närområdet finns också flera skolor och en vårdcentral. Du har natursköna Kävlingeån ett stenkast bort och promenadavstånd till flera andra strövområden. Från Kävlinge station åker du till Lund på åtta minuter, Malmö på tjugo minuter och Helsingborg på en halvtimme.

Exporten 43

Anmäl intresse
på Boplats Syd

Du hittar våra lediga lägenheter på Boplats Syd. För att anmäla ditt intresse för en ledig lägenhet måste du vara registrerad som sökande hos Boplats Syd och se till att du har betalat den årliga köavgiften. Vi tar inte emot några intresseanmälningar via vår webb.