Beställning av HLU för år 2023 - KKB Fastigheter AB Skip to content

Beställning av HLU för år 2023

Fredagen den 30 september öppnar möjligheten för dig att beställa renovering av din lägenhet. Beställning görs på Mina sidor senast den 14 oktober 2022.

Så här fungerar HLU

Mina sidor rubriken Underhållsbeställning kan du se status för de olika utrymmena i din lägenhet – när det senast renoverades och när det ligger i tiden på nytt. Om något är planerat år 2023 eller tidigare kan du beställa det utan kostnad.

Om du vill beställa något redan nu som är planerat längre fram i tiden så betalar du det engångsbelopp som framgår av blanketten.

För att registrera din beställning ska du vara inloggad på Mina Sidor. Tänk på att uppdatera dina kontaktuppgifter, så att vi och våra entreprenörer kan nå dig med anledning av beställningen.

Om du väljer att avstå från planerat underhåll får du hyresrabatt (ett engångs-belopp) i januari månad året efter, alltså 2024. Summan av rabatten framgår av blanketten.

Om du inte önskar beställa några åtgärder så behöver du inte göra något. Eventuell rabatt betalas ut automatiskt.

Ny standard – målning i stället för tapet

Vid väggrenovering kommer väggarna att målas (ej tapetseras). Det finns ett antal färger att välja mellan.

Intresserad av tillval?

Tillval är om du beställer något som inte är standard i lägenheten och därför får en högre månadshyra. Exempel på tillval är klinkergolv eller parkett i stället för plastmatta eller spis med varmluftsugn i stället för standardspis. Om du är intresserad av tillval – skicka mail till din områdesansvarige samtidigt som du registrerar din beställning på Mina sidor. Vi bedömer därefter om vi kan erbjuda tillvalet.